Arbetsmiljön

VVS:are arbetar vanligtvis i både kommersiella miljöer och bostäder, så du bör känna dig bekväm med att arbeta i båda typerna av miljöer. I vissa fall kan du till och med behöva arbeta under smutsiga eller farliga förhållanden. Om det inte låter lockande för dig kanske inte rörmokare är det rätta yrkesvalet.

Kundtjänst
Även om rörmokare vanligtvis arbetar ensamma måste de ändå ha kontakt med kunder dagligen. Om du inte är bra på att hantera människor kanske inte rörmokare är det bästa valet för dig.

Lösa problem
Om du är en person som tycker om att lösa pussel eller hitta kreativa lösningar på problem, kan rörmokare vara den perfekta karriären för dig! VVS:are är ständigt i färd med att felsöka och lösa problem på jobbet, så det är viktigt att de tycker om dessa aktiviteter.

Personlig tillfredsställelse
Sist men inte minst är det viktigt att välja en karriär som gör DIG lycklig. Om det verkar som om rörmokare skulle kunna passa bra för dina intressen och färdigheter, så satsa på det! Men om det inte verkar passa in är det ingen skam att välja en annan väg. Det finns gott om andra fantastiska karriärer där ute!

Slutsats
Det finns många fördelar med att göra karriär inom VVS-branschen men det är viktigt att se till att det är rätt för DIG innan du tar steget! Använd den här listan som en utgångspunkt för att ta reda på om rörmokeri är rätt val för din framtid.